Alătură-te nouă!

Un proiect creat de gingerpen

Un proiect marca Gingerpen
Comenteaza
02 Jul

Ce cred elevii de la real despre umaniști - până și ei, după patru ani de liceu și-au dat seama că lucrurile nu stau chiar așa

Este perioada aceea în liceu când simți că se justifică toate în momentul în care afli despre procesele creierului nostru care se împart între cele doua dimensiuni: rațională și emoțională.

 

Urmează întrebările. Oare am ajuns la real doar pentru că mami și tati vedeau reușita doar ca o diplomă formată binar din 0 și 1? Sau mă jucam prea mult Supaplex?

 

Oricare ar fi motivul, matematica îți dezvoltă gândirea logică și ordonată pe care o poți folosi necondiționat. E ca un credit la Facultatea Vieții, zi de zi.

 

Ca și devoratoare de ecuații, înțelegeam că cei de la uman duc o viață lejeră. Ca un fluture scăldat în lectură și miere, sau alte curcubee verbale de-ale lor.

 

Dar totuși.. cum să aibă ceilalți o singură oră de matematică? Noi lucram intensiv de parcă ne călca programa pe călâie.

 

Matematică la matematică, matematică la dirigenție. Desen? Matematică! Cum adică sport? Mai exersează mușchiu minții, tinere!

 

Chiar și informația în sine poate fi măsurabilă și pusă în formulă.

H=log₂(1/p)

La fel și tehnicile comunicaționale de propagandă.

E ca și cum ne-am duce cu clasa peste orele umaniștilor să le fluturăm numărul lui Fibonacci.