Alătură-te nouă!

Un proiect creat de gingerpen

Un proiect marca Gingerpen
Comenteaza
27 Ian

Locotenetul Onada, un urs Panda și Abominabilul om al zăpezii, în ordinea asta

Aceasta este povestea lui Norio Suzuki, un aventurier Japonez care în 1974 a pornit într-un quest după 3 lucuri, în ordinea asta:
1. Să-l găsească pe Hiroo Onoda, un locotenet din al doilea război mondial care a refuzat să creadă că războiul s-a terminat si se ascundea în jungla din Filipine,
2. Să găsească un urs Panda
3. Să-l găsească pe Abominabilul om al zăpezii.


Hiroo Onoda împreună cu alți trei soldați făceau parte dintr-o unitate de guerilla Japoneză ce se ascundea în jungla de pe insula Lubang din Filipine. În 1945 au considera că pliantele care anunțau sfârșitul războiului erau defapt flasuri făcute de americani ca să-i facă să se predea și au continuat să lupte. În 1974 Hiroo Onoda era ultimul rămas în viață din grup.


Într-un moment care amintește de celebra întalnire dintre Henry Morton Stanley și Dr. Livingstone, pe 20 februarie 74 Norio Suzuki îl găsește în junglă în uniforma sa imperială și cu arma din dotate în mână pe Hiroo Onoda. La salutat cu formula “Onoda-san, Împaratul și poporul Japonez este îngrijorat din cauza ta” Suzuki a stat câteva zile cu locotenetul în junglă dar nu a reșit să-l convingă să se predea până nu s-a întros cu un ordin scris de la superiorul lui direct din timpul războiului.


Onoda a fost grațiat de președintele filipinez pentru faptele săvârșite pe perioada în care a stat în junga (fapte ce au inclus și 30 de crime) și a fost lăsat să se întoarcă în Japonia unde a devenit o celebritate. A suferit un șoc cultural imens și în toate interviurile a vorbit despe importanța valorilor tradiționale Japoneze. A murit săptămâna trecută, pe 16 ianuarie 2014 la vârsta de 91 de ani.

 

Norio Suzuki a plecat apoi în China, unde fără mare dificultate a reușit să întâlneasca un urs Panda în sălbăticie. Probabil nu i-a schimbat viața ursului cum i-a schimbat-o lui Hiroo Onod.

Suzuki a murit în 1986 într-o avanalanșă în Tibet în timpe ce îl cauta pe Abominabilul om al zăpezii....