Alătură-te nouă!

Un proiect creat de gingerpen

Un proiect marca Gingerpen
Comenteaza
07 Nov

Interviu cu Vladimir Bosinceanu din Theory of Mind

“ Trebuie să devii obsedat de arta ta, să te îndrăgostești și să te saturi de ea”


Cel mai bun profesor de chitară:

- No, la 14 ani m-am apucat de cântat la chitară... Tatăl meu mi-a oferit chitara, mi-a dat o lecție de 15 minute după care m-a lasat să învăț complet singur instrumentul.

 

A cânta. A simți

- Altcineva nu va înțelege niciodată cu adevărat ce am simțit eu când am scris Brown Eyes spre exemplu… și nu o va cânta exact cum trebuie ea cântată.

 

De când compui?

- La 15 am scris prima melodie, care normal că era despre o fată. Și nu m-am oprit din asta pentru 11 ani.

 

Simțiziții muzicale. Cum compui?
- Cel mai important cred că e modul în care îți aranjezi mediul. Totul trebuie să fie foarte accesibil, de la chitară, bas, microfoane, soft-uri pe care le folosești până la suferința care te motivează să faci ceva. După ce îți aranjezi mediul, tot ce trebuie să faci e să cânți...și să cânți din nou până când un accident are loc, un accident muzical care se va transforma în noua ta melodie preferată.

 

Muza… de unde vine muza?
- Nu pot să îți spun ce e inspirația și de unde vine, dar la nivel emoțional simt o similaritate puternică între momentul în care o melodie e terminată și momentul în care sunt sensibilizat de o imagine din natură.

Spre exemplu, momentul în care frunzele unui copac, moarte, cad peste noi, care ne plimbăm prin parc gândindu-ne la scopul nostru pe planeta asta albastră. Momente de genul cred că stau la baza inspirației mele cel puțin.


Ce face muzica pentru tine?

- Tot ce am menționat mai sus se leagă de efectul terapeutic al muzicii, efect ce mă vindecă de fiecare dată când sunt depresiv sau într-o perioadă acută de suferință (chiar și fizică).


Ascultati melodia Theory of Mind - Brown eyes