Alătură-te nouă!

Un proiect creat de gingerpen

Un proiect marca Gingerpen
Comenteaza
03 Iun

Secolul XVIII - vol 1 - Top 5 fapte tari

1. Legiile saraciilor din Anglia
Înainte de inventarea lui, socialismul a fost
practicat altfel în secolul 18. Venitul săraciilor a fost asigurat de trei legi. Săracii au primit ajutor social și au fost încurajați să lucreze, iar
bisericiile au primit fonduri pentru a caza oamenii fără adăpost. Dar ce se intâmpla când nu erau locuri de munca? In Anglia statul a creat proiecte fictive doar ca să creeze posibilităti de lucru pentru săraci. Până ziua de azi se găsesc clădiri construite fără absolut niciun rost.
2. Mișcarea Frankistă
Cetățeanul polonez Jacob Frank a pretins că ar fi noul mesia, nu doar pentru evrei, dar și pentru creștini. Sigur, mișcarea nu a fost acceptată de toată lumea și mulți dintre adepții săi au fost considerați eretici de biserica creștină din Polonia, dar ideea lui Frank ni se pare prea interesantă să nu apară pe lista noastră: Credea că cel mai rapid drum spre Dumnezeu este prin orgii. Dacă ai trăit în perioadă lui Jacob Frank în Polonia, ai fi avut mari șanse să participi la nenumerate orgii.
3.Inventarea sucurilor carbogazoase
Deși îmbinarea oxigenului cu apa a fost inventată de Joseph Priestly, cel care a transformat această reacție chimică într-o băutură populară a fost J.J. Schweppe, iar numele lui sigur vi se pare cunoscut de pe toate sticlele de Schweppes, fie ele cu
mandarină sau lămâie.
4.Crăciunul extraordinar
În zilele noastre Crăciunul nu e altceva decât o ocazie bună pentru marketeri să scoată banii din buzunarul tău, însă acum trei secole situația era una foarte diferită. Crăciunul însemna doisprezece nopți de petreceri, sărbători, cadouri, jocuri, festivități. Și atunci, că și azi, afacerile aveau porțile închise doar pe 25 decembrie, însă toată perioadă de 12 zile era considerată drept sărbătoare.
5.Bere peste tot !
Deoarece consumarea gin-ului a fost prea populară și a existat riscul de o intoxicare grandioasă a Angliei, guvernul a dat drumul la legea care permitea tuturor să deschidă bar local, dar barmanii proaspeți aveau voie să vândă doar bere. Asta a însemnat că după scurt timp lumea să vândă bere și din casele lor prin geam. Altfel spus: Bere peste tot !