Alătură-te nouă!

Un proiect creat de gingerpen

Un proiect marca Gingerpen
Comenteaza
13 Iun

Secolul XVIII – vol 2 – Top 5 aspecte neplăcute

Mercurul
În natură mercurul se găsește sub formă de lichid și este un element toxic, de aceea se recomandă evitarea atingerii lui. Elementul a fost numit după zeul roman Mercur, cunoscut pentru viteza sa. Totodată, semnul astrologic al planetei a devenit unul din simbolurile alchimie ale acestui metal.

Igiena dentară
Periuța de dinți a început să fie folosită la începutul anilor 1800, utilizându-se doar cu apă. La scurt timp, pudrele pentru dinți au devenit populare în Marea Britanie. Multe erau făcute în casă, cu cretă, cărămidă pulverizată și sare, acestea fiind recomandate în favoarea celor comercializate, care nu aveau mai deloc proprietăți sănătoase.

Deodorantul
Se spune că prima formă a deodorantului a fost inventată de egipteni, alături de băile parfumate, preluate mai apoi de romani și greci. Homer spunea că o gazdă bună era cea care punea la dispoziția musafirilor necesarul pentru aceste băi.

Lipsa toaletelor și a hârtiei igienice
Uimitor este cum în Grecia antică constructorii au găsit modalităţi ingenioase de a pompa apa în oraşe şi de a-i da drumul în toaletă. Cele mai bine cunoscute se află în palatul Knossos, din insula Creta. Nici romanii n-au fost mai prejos. Roma s-a întemeiat pe reţeaua de alimentare cu apă şi pe capacitatea de a elimina deşeurile evitând poluarea. Din păcate, în 400 d.Hr, Imperiul Roman şi toaletele sale au cunoscut un mare declin.

Ploșnițele
Numele de “bed bug” derivă din habitatul preferat al Cimex lectularius (păduche-de-lemn, părăscuță, polușcă, stelniță, păduche-de-perete): case călduroase, în special paturile, lenjeriile de pat sau locurile din apropierea lor. Ploşniţele sunt active mai mult noaptea, dar asta nu le împiedică să intre și ziua în casele oamenilor.
Într-o zonă cu climat temperat, ploşniţele de pat ating maximul populaţiei la începutul toamnei. În acest moment, toate stadiile ciclului de viaţă sunt prezente. Odată cu sosirea unui anotimp mai rece, activitatea lor se diminuează.