Alătură-te nouă!

Un proiect creat de gingerpen

Un proiect marca Gingerpen
Comenteaza
25 Jul

Train Delivery cu pachețelul de la mama

Articol realizat în colaborare cu Mixtopia și Student din provincie

 

Pasul 1: Îmbarcarea
Mama plătește conductorul pentru a se asigura că pachetul va ajung la odrasla ei. Dacă i se pare că studentul/studenta de lângă peron este cumsecade, îl/o roagă să aibe grijă și de geanta ta. Îi dă numărul tău de mobil.

 

Pasul 2: Trezirea
În general, fenomenul se-ntâmplă sâmbăta și duminica. Ți-e ciudă că tre` să te trezești dimineața devreme, doar gândul la mâncarea mamei ce te mai alină.

 

Pasul 3: Te pregătești să dai ochii cu foștii colegi de liceu
Te-ai gândit că pleci din orașul natal și n-ai să-i mai vezi mult timp, dar nu-i așa. Îi întâlnești în gară, așteptând pachetul la fel ca tine.

 

Pasul 4: Ori spui “prezent”, ori încerci să identifici persoana care te-a sunat acum o oră
Dacă-i prima variantă, ai senzația că ești la facultate și se strigă catalogul. Nu-i cel mai subtil moment. În celălalt caz, te zbați prin mulțime până ajungi la vagonul cu pricina, iei comoara, spui mulțumesc, pleci și nu mai dai ochii niciodată cu acea persoană.

 

Pasul 5: Căratul (sau partea cea mai neașteptată)
Și mereu îți zici că data viitoare îi spui mamei să mai scadă din borcane! Un adevărat fiasco, dar reușești, oricât de greu ar fi. Chiar și cu sacoșa de rafie.  

 

Pasul 6: #nuzacuscă
Orice ai zice, zacusca e pe primul loc. Nu contează că mai ai vreo două borcane îndesate pe undeva, încă unul nu strică nicicând.

 

Pasul 7 și 8: Miră-te și pune totul la rece
De-a lungul studenției ai primit de toate de la mama: ciorbă, tocană, pilaf, șnițele, salată de vinete, salată boeuf, sarmale, cârnați, murături, cașcaval, gem, dulceață, compot, chec, cozonac, prăjituri, portocale, ciocolată, pâine, lapte _______ și ________ și _______ etc.

 

Pasul 9: Împarte mâncarea cu colegii
Știau încă de ieri ca vei primi pachetul.

 

Pasul 10: Spală caserolele și ia-o de la capăt
Tot în weekend, tot dimineața devreme.